NYU Department of Philosophy by Steven Holl Architects

NYU Department of Philosophy by Steven Holl Architects

The addition of a staircase provides a new vertical circulation shaft.

Appearing more like a sculpture both externally and internally

this staircase has light pouring in through the skylight above and windows.

The heavy use of white allows the light to bounce, with perforated panels making the space feel less dense.

The building is characterised by the irregular flights and lighting of the stairs.

The main space running off the ground floor consists of mainly cork flooring and seating.

The only use of colour is this and the black framing around the window, creating an industrial finish.

Steven Holl has harmonised the new and the old with the use of shaping, colour and lighting successfully.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: